06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Meubelmaken Niveau 2

MM05 - Werken met de bovenfrees

De bovenfrees is wel het meest veelzijdige stuk elektrisch gereedschap bij houtbewerking. In deze workshop bovenfrees wordt uitvoerig ingegaan op de werking en bewerkingsmogelijkheden van de bovenfrees, de freesbeitels, soorten freesmethoden en technieken, de geleiderail, aanslagen, kopieerringen, en kantbewerking enz.. U leert waar u op moet letten als u nog een freesmachine gaat kopen. We hebben een Hitachi freesmachines, een bosch bovenfrees en Festool freesmachines  waar u ook mee gaat werken. 

U gaat kanten frezen, sponningen op 0,2mm nauwkeurig, u maakt een strakke houtverbinding. Meer doen met de frees dus! En net zoals alle andere workshops van BeQwaam is dit beslist geen reclame workshop voor een merk/machine ;-). Geen vast ingestelde freestafels, maar u doet het zelf. Vele honderden gingen u voor – man en vrouw.

Dit is DAG 5 van de BeQwaam leergang houtbewerking.

Leren werken met de bovenfrees en met de freestafel is de insteek van deze workshop.

Halve dag – 4 uur – Prijs €135,-

Workshop bovenfrees­ : Leer werken met de bovenfrees uit de hand
Cursus bovenfrees: Leer de freesmachine afstellen met praktische tips
Workshop bovenfrees BeQwaam Baarn - Leer werken met de freestafel
Cursus bovenfrees : Hoogte instellen met de bovenfrees op de freestafel
W

Handelingen

Bij deze workshop bovenfrees gaan we stap voor stap door deze handelingen

  1. De werking van de verschillende types bovenfrees (stationair-boven, hand, stationair onder, tafel en heel kort: domino, dubbele deuvel, pantograaf en lamellofrees).
  2. Types freesbeitels, horizontaal, verticaal, profiel, neer- en opdraad (kantenfrezen met scherende sneden), met geleiderwiel en zonder.
  3. We vertellen over cirkels, schijven, letters en patronen, sloten, schoten, en scharnieren frezen.
  4. 20 ‘gouden Beqwaam Bovenfrees tips’
  5. U gaat aan de slag en maakt een eigenzinnige fotolijst met de freestafel en leert over relatieve en absolute aanslaginstellingen En u maakt een perfect passend deel.
  6. U freest aan de lijst een ophangsysteem met de stationaire frees

Wat neemt u mee naar huis

U freest een handig en veilig aanduwhoutje met een lekker aanduwrandje en anti-slip en u freest een schilderijlijstje met pas-fitting en sponning.

W

Meer informatie

U leert het frezen van groeven, profielen, kanten, het frezen van patronen. Deze workshop is geschikt voor iedere liefhebber op gebied van houtbewerking.

We maken een speciaal fotolijstje als oefening. Daarbij werken we met de frees uit de hand, de freestafel en de stationaire frees maar ook met een zeer handig freeshulpstuk wat u thuis eenvoudig kunt namaken. Neem gerust uw eigen frees mee om bijvoorbeeld uw machine te vergelijken met ons arsenaal aan machines.

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

W

Voor Wie

Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met houtbewerking t/m al meer ervaren houtbewerkers die meer willen met hun freesmachine.

De afgelopen 16 jaar hebben 20.000 cursisten beqwaam bezocht.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

W

De prijs:

  • Prijs is inclusief alle materialen en reader en bolletjes/koffie/thee.
W

Is er nog plek?

W

Reservelijst

Via de WhatsApp groep “Meubelmaken”  houden we u graag op de hoogte wanneer er plekjes vrijkomen. U kunt de groep ook weer makkelijk verlaten.
Er is ook een reservelijst voor de “Maken wat je wil” en  “Klussen” workshops.