06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Workshop Elektra in/om het huis

Elektra/elektriciteit aanleggen is een klus die iedereen kan leren als u al een beetje klushandigheid heeft. U krijgt bijvoorbeeld een basis bij onze workshop klussen in huis voor beginners  en natuurlijk de workshop elektra voor beginners. Bij deze workshop elektra leert u over veiligheid, huisinrichting, huisinstallaties, schakelaar types, dimmer soorten, de aanleg van elektra in/om uw huis. Voor bijna de voorrijkosten van een elektriciën pakt u deze elektra klussen nu zelf aan.

In drie hoofdstappen gaat u de materie en de kunde aanleren. We beginnen met wat theorie, maar wel met een dosis praktijk daar doorheen. U legt in het klein een mini-huisinstallatie aan en u leert in stappen de theorie in praktijk te brengen. Daarna gaan we naar de ‘borden’ en legt u een kleine elektrische huis installatie aan. “Eigenlijk zou iedere Nederlander deze workshop elektra op school al moeten krijgen” horen we steeds. U gaat in korte tijd zoveel leren van elektra dat u waarschijnlijk deze kennis met veel plezier thuis  gaat toepassen. Want u leert de serie schakeling, de hotel schakeling, en dus werken met enkelpolige, dubbelpolige en wisselschakelaars/kruisschakelaars. U leert veilig een elekta installatie aan te leggen. Dus ook draden trekken enzovoorts.

U gaat naar huis met een reader over elektriciteit aanleg. De theorie gaat over bijvoorbeeld de wet van Ohm en de vermogenswet, hoogspanning/laagspanning, dimmers, groepen verdeling, badkamer elektra, TL, LED en halogeen verlichting en een beetje domotica.

Hele dag – 7 uur – Prijs €275,-

Bij de workshop Elektra leren zelf elektra aan te leggen - we beginnen in de mini kamer
Elektra aanleggen is heel goed te leren. U leert het in 3 degelijke stappen bij BeQwaam.
Al deze schakelaars, dimmers enz elektra onderdelen komen aan bod
Alle typen elektra buis komen aan orde ook deze minder fraaie platte buis
W

Workshop Opbouw

  1. Uitleg over elektra, dus stroom/spanning/vermogen en vooral veiligheid/aarding.
  2. Uitleg over gereedschappen en draadsoorten, lasdozen enz. enz. “Hoe doet de electriciën het?” Wat zijn de eisen?
  3. Aanleggen van PVC-leidingen. U sluit een wandcontactdoos (met randaarde) en een centraaldoos plus enkelpolige schakelaar aan. Dus draad trekken, alles aflassen en aansluiten. Installatie onder spanning brengen; wandcontactdoos en schakelaar doormeten en installatie aan-en uitschakelen.
  4. Een hotelschakeling bouwen. Dus ook weer een PVC leiding buigen en aanleggen en de twee schakelaars installeren , draden trekken en onder spanning brengen.
  5. U gaat een dimmer installeren in beide opstellingen.

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

BeQwaam heeft na deze workshop elektra in/om het huis ook de Workshop stucen.

Voor groepen van minimaal 4p heeft BeQwaam ook een electronica workshop. U leert dan over de werking van transistoren, weerstanden, condensatoren en solderen van deze componenten.

W

Voor Wie

De workshop elektra is uitermate geschikt voor mensen met al wat kluskennis en die nu zelf wel eens elektra aan willen sluiten. U krijgt een beschrijving mee naar huis om thuis eea. nog eens na te lezen.

De afgelopen 16 jaar hebben 20.000 cursisten beqwaam bezocht.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers en wordt ongeveer 3x per jaar gegeven.

W

De prijs:

In de prijs inbegrepen zijn het gebruik van alle machines, materialen en gereedschappen. U heeft dus geen extra kosten.
W

Is er nog plek?

In de prijs inbegrepen zijn het gebruik van alle machines, materialen en gereedschappen. U heeft dus geen extra kosten.
W

Reservelijst

Via de WhatsApp groep “Klussen” houden we u graag op de hoogte wanneer er plekjes vrijkomen. U kunt de groep ook weer makkelijk verlaten.
Er is ook een reservelijst voor de “Maken wat je wil” en “Meubelmaken” workshops.