06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Cursus Houtbewerking

De BeQwaam cursus houtbewerking bestaat uit 3 nivo’s.

nivo 1 BeQwaam leergang houtbewerking

– eerste stappen

– flinke stappen

– hout en machines

nivo 2 BeQwaam leergang houtbewerking

– houtverbindingen

– frezen

– zaagtechniek

nivo 3 BeQwaam leergang houtbewerking

– masterclass stoel maken

– masterclass tafel maken

U kunt op elk nivo instappen – maar bedenk dan dat er een aantal verbindingstypes of gereedschappen/machines dan misschien worden overgeslagen. Maar de keuze is aan u natuurlijk.

Iedere workshop duurt een dag. Dus in acht intensieve dagen leert u een solide basis in het meubelmaken. U begint met het leren zagen en timmeren. U gaat al een reeks gereedschappen gebruiken en dat laten we steeds meer worden.

 

Houtbewerking DAG 1 “eerste stappen”. Al in deze eerste cursusdag leert u wel 20 gouden meubelmakers technieken. U gaat langszagen, verstekzagen, afkorten met de japanse trekzaag en timmeren en drevelen. Kiest u voor de 6 uur variant van  “eerste stappen” dan maakt u ook een pen-gat verbinding.

Houtbewerking DAG 2 “flinke stappen” is bedoelt om preciezer te gaan werken. U gaat een aantal moderne houtverbindingen toepassen. Bovendien gaat u naar huis met een fraai bankje en tafeltje met een prachtige driehoek verbinding.

Houtbewerking DAG 3 “hout en machines” is bedoeld om veilig de machines te leren gebruiken. U gaat uit 3 cm dik hout een bank maken. De tafel cirkelzaag en afkortzaag gebruikt u daarbij. BeQwaam gaat u uitleggen hoe u die veilig kunt gebruiken. Veiligheid staat voorop bij de cursus houtbewerking uiteraard.

Houtbewerking DAG 4 “frezen”  hier gaat u werken met de bovenfrees en freestafel. De bovenfrees is een veelzijdige machine maar heeft nogal wat uitleg nodig voor het juiste gebruik.

Houtbewerking DAG 5 “houtverbindingen”. Leer een aantal moderne houtverbindingen te maken. U gaat aan de slag met de lamellomachine, domino machine, pockethole machine en meer. Deze workshop is bedoelt om u nog preciezer te laten werken dan bij voorgaande workshops.

Houtbewerking DAG 6 “zaagtechniek”. Met de cirkelzaagtafel en afkortzaag heeft u al gewerkt. Maar nu gaat u leren om alles uit deze machines te halen. En dat is heel veel! En we gaan dieper in op de lintzaag en en inval cirkelzaag.

Houtbewerking DAG 7 “masterclass”. De machines en het hout geven u geen verassing meer. Maar op deze dag leggen we de lat nog wat hoger. U gaat de Kutlayev kruk maken. Een kruk waar behoorlijk wat uitdaging in zit om te maken.

Houtbewerking DAG 8 “masterclass”. De verbindingen in tafels vragen om extra aandacht bij het ontwerp. U gaat een kleine tafel maken met hierin een aantal technieken.

Workshop konkelbank maken
Cursus overzicht houtbewerking bijvoorbeeld hier de konkelbank
Workshop houtbewerking - klein bankje
Workshop houtbewerking - klein tafeltje
In welke volgorde?

De volgorde van deze cursus is van 1 tot en met 8.

Maar wanneer u nu later in wil stappen of eerder uit wil stappen, dat is geen probleem. Er zijn een aantal cursisten die graag de flinke stappen workshop alleen willen doen. Zelfs dat is mogelijk.

Wanneer

U kiest zelf data die u uitkomen. Dus u hoeft niet per se week na week te komen. Kies de data op onze site en schrijf u daar in.

Is er meer?

Ja u kunt na deze workshop nog een stapje verder door bijvoorbeeld zelf kinderspeelgoed van niveau te maken.

– Of volg de special “tafel maken

– Op een dubbeldag kunt u een eigen meubel maken.

De prijs

De workshops betaalt u per stuk – kiest u 7 stuks in een keer dan krijgt u in de webwinkel  5% korting.