06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Meubelmaken Niveau 1

MM03 - Vrije Stappen - Veranda tafeltje

Dat u wilt leren meubelmaken dat is duidelijk want u heeft bij ons de “meubelmaken flinke stappen” workshop gedaan. Veel cursisten genieten van het maken van een meubeltje.  Bij deze vrije stappen workshop gaat u nog preciezer leren werken.

Nog meer nieuwe technieken leren: namelijk het maken van een tafelblad en zogenaamde houtverbreding. Op een verrassende manier verbinden van de poten aan het blad.    We gaan nog niet aan de slag met grote machines maar twee handmachines gaat u vandaag gebruiken.   De deuvelmaker op de kolomboor, deuvelgereedschap uit de hand en de decoupeerzaag. U krijgt van ons planken douglas en de  hout voor de leuke pootjes en u gaat aan de slag. De pootjes gaat u zelf  vormgeven. Leef je uit!

Dit is een workshop meubelmaken voor beginners – u gaat een paar flinke stappen maken in het meubelmaken. We gaan u deze zes uur helpen het gevoel voor hout eigen te maken. U bent aan zet, u ruimt niets op, want u gaat lekker aan de gang – zagen maar!

We beginnen met het ruwweg op maat zagen van het tafelblad.  U heeft in ME01 “eerste stappen” al geleerd hoe dit kan met de japanse trekzaag.

Die douglas delen gaan we verbinden met deuvels. Een uiterst precies klusje.  Een aantal andere delen gaat u zagen met de decoupeerzaag. Met de speciale verstekbak zaagt u precies een hoek van 17 graden uit. U gaat boren met de accuboor en kolomboor.

We gaan u leren wat relatief werken is. Geen gefriemel met een lineaal, maar zoals de doorgewinterde meubelmaker dat doet. Zelfs uw gevoel – werken op gevoel – gaan we een zetje de goede kant op geven. Het is soms ook ‘loslaten’, maar toch heel precies werken.

Dit is stap 3 in de  leergang houtbewerking.

“Werken met de deuvel machine” is de focus van deze workshop meubelmaken vrije stappen.

1 dag – 6 uur – Prijs €199,-

Leer meubelmaken voor beginners. Dompel een dag in deze leuke houtbewerking wereld.
W

Handelingen

  1. aftekenen op de relatieve manier – precies leren werken
  2. zagen met de japanse trekzaag
  3. afkorten met de afkorter
  4. zagen met de decoupeerzaag
  5. frezen met de lamello machine
  6. schroeven met de accuboormachine en kolomboor

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Volgt u de leergang dan raden wij u van harte aan om na deze workshop de hout en machines’ te volgen.
Wilt u los van de leergang aan de slag dan kunt u een tijdschriften rek maken of alle ins- en outs leren van de figuurzaagmachine

W

Voor Wie

Voor de beginnende ‘meubelmaker’, mannen en vrouwen! Een klein beetje handigheid is aan te raden – vandaar dat we adviseren om de  “meubelmaken eerste stappen” en “meubelmaken flinke stappen” te hebben gedaan. De mensen van BeQwaam gaan u van begin tot eind bij deze eerste stappen professioneel begeleiden.

BeQwaam workshops bevatten geen reclames, sterker nog, u leert allerlei technieken met allerlei soorten en merken gereedschap. Onze werkplaats staat boordevol gereedschap die u bij deze workshop al veel gaat gebruiken.

Aantal cursisten

Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

W

De prijs:

  • Prijs is inclusief hout, lunch, koffie/thee en fris.
  • Het topblad van het tafeltje is standaard van Douglas hout. Tegen een meerprijs kan dit ook van fraai eiken gemaakt worden.
W

Is er nog plek?

W

Reservelijst

Via de WhatsApp groep “Meubelmaken”  houden we u graag op de hoogte wanneer er plekjes vrijkomen. U kunt de groep ook weer makkelijk verlaten.
Er is ook een reservelijst voor de “Maken wat je wil” en  “Klussen” workshops.