06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Meubelmaken Niveau 2

MM04 - Hout en Machines - Konkelbank

Cursus  meubelmaken hout & machines bij BeQwaam. Wordt creatief en maak ontwerp delen van deze eigenzinnige bank of kapstok.

U heeft  bij de ME01 en ME02 workshops geleerd hout af te tekenen, te zagen met de Japanse trekzaag en geleerd over de werking van hout en hout op een aantal manieren exact te verbinden. De eerste stappen in relatief werken heeft u gedaan en u heeft precies haaks leren werken. Of u heeft dit al ergens anders geleerd of onder de knie.

We zien veel cursisten in het BeQwaam atelier binnenkomen en in vervoering raken van de houtgeur, het zicht op alle machines en overvloed aan gereedschappen en hout.

Zoals bij iedere BeQwaam workshop werkt u ook bij deze cursus meubelmaken met moderne technieken en gereedschap. Met als uitgangspunt dat u het thuis moet kunnen reproduceren met een relatief beperkte set gereedschap. U werkt in kleine groepjes dus volop aandacht.

U krijgt van de cursusleider van BeQwaam een lange plank die uw handen gaan omvormen tot een mooie bank of kapstok met mooie verbindingen. U zult misschien zeggen: “ik wist niet dat ik het in me had’! U gaat aftekenen op de relatieve manier, we leren u zagen, frezen, boren, afwerken en zeker houtverbinden. U krijgt deze dag 25 gouden ‘meubelmakerstips’ en u gaat aan de gang, gevoel krijgen voor het hout. Zeer leerzaam, praktisch – ´geen uren beitelen´ en geen vooringestelde machines.  En zeker geen reclames tussendoor :-). En… wij ruimen voor u op!

Wat maak ik op deze dag? Onder professionele begeleiding van Paul maakt u vanuit ‘de massieve plank’ een ‘konkelbank’ van uw gewenste afmetingen. Daarin zitten allerlei technieken verwerkt onder andere een fraaie verbindingstechniek. U gaat naar huis met een hoop nieuwe kennis en kunde en nog een leuk werkstuk toe!

U werkt veilig en onder begeleiding met diverse houtbewerkingsmachines: afkortzaag/zaagtafel/figuurzaagmachine enz. In tegenstelling tot bij de “meubelmaken eerste stappen” workshops waar u leert werken met eenvoudige handgereedschappen (de eerste stappen dus).

Deze cursusdag meubelmaken is de ideale opstart in precies leren werken. U maakt de bank zoals wij ze hebben staan, uiteraard met uw eigen inbreng. Dit omdat u anders mogelijk in tijdgebrek komt. Het gaat per slot van rekening vooral om uw nieuwe opgedane kennis en kunde.

Dit is DAG 4 van de BeQwaam leergang houtbewerking.

“Werken met houtbewerkings machines en houtverbindingen” is de focus bij deze cursus meubelmaken konkelbank  van BeQwaam Baarn.

1 dag – 6 uur – Prijs €275,-

Cursus Meubelmaken Konkelbank - De houtlijm van tegenwoordig is enorm sterk.
Cursus Meubelmaken Konkelbank - De houtlijm van tegenwoordig is enorm sterk.
Konkelbank Meubelmaken workshop zelf meubels maken - afwijking van de norm kan ook.
Konkelbank Meubelmaken workshop zelf meubels maken - afwijking van de norm kan ook.
W

Handelingen

 1. u krijgt een lange dikke plank die bewerkt gaat worden.
 2. U gaat zelf de maten bepalen
 3. aftekenen op de relatieve manier – grote en kleine objecten
 4. zagen met de japanse trekzaag
 5. afkorten met de afkorter
 6. zagen met de zaagtafel
 7. zagen met de lintzaag
 8. zagen met de figuurzaagmachine
 9. frezen met de freestafel

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Volgt u de leergang meubelmaken dan is de volgende workshop “tafel maken”  waar u 5 technieken leert om tafels te maken.
Wilt u alle ins-en-outs van de afkortzaag/lintzaag/tafelcirkelzaag leren, dan raden wij u van harte de workshop “zaagdag” aan. Wilt u uw freesvaardigheden nog wat verdiepen? De BeQwaam workshop frezen zit boordevol snufjes en tips.
En een freestafel bouwen – een workshop waar u naar huis gaat met een geweldig gereedschap.
En wilt u graveren en snijden leren in hout? Er is zelfs een workshop lasercutter waarin u die technieken leert.

W

Voor Wie

Voor de beginnende houtbewerker, man e/o vrouw. Enige houtbewerkingservaring is aan te raden. Heeft u nog geen houtbewerkingservaring? Neem dan een voorproefje met de  ‘flinke stappen workshop“. Hierin krijgt u o.a. te maken met de beginselen van hout en houtbewerking.

De afgelopen 20 jaar hebben 26.000 cursisten beqwaam bezocht.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers dus bijna geen wachttijden voor de machines.

BeQwaam workshops bevatten geen reclames oid, sterker nog, u leert allerlei technieken met allerlei soorten en merken gereedschap – Paul weet alle prijzen uit zijn hoofd ;-).

W

De prijs:

 • Prijs is inclusief vuren 28mm dik hout. U maakt het object net zo groot als u wilt.
 • Inclusief een eenvoudige lunch (bolletjes bruin of wit, kaas, hagels, jam enz.).
W

Is er nog plek?

W

Reservelijst

Via de WhatsApp groep “Meubelmaken”  houden we u graag op de hoogte wanneer er plekjes vrijkomen. U kunt de groep ook weer makkelijk verlaten.
Er is ook een reservelijst voor de “Maken wat je wil” en  “Klussen” workshops.

INSCHRIJVEN