06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Meubelmaken Niveau 1

MM01 - Eerste Stappen - Gereedschapkistje

In deze cursus meubelmaken of workshop houtbewerking gaat u kennis maken met de beginselen van het maken van een houten meubel.  Wilt u niet direct met machines aan de slag? Deze workshop is een goede basis in de BeQwaam reeks meubelmaken workshops. U maakt een gereedschapskistje exact op maat en haaks. Het is een handzaam en fraai kistje met mooie houtverbinding. En u maakt het allemaal met een Japanse trekzaag en een reeks andere gereedschappen.

U leert meubelmaken bij BeQwaam op de ‘relatieve’ manier. Dat betekent dat u minder afhankelijk zal zijn van meetinstrumenten. En dat is goed want zo gaat u fouten  voorkomen en wordt het meubelmaken leuker. Dat vinden wij een belangrijk uitgangspunt.
U wilt het thuis kunnen reproduceren. Daar houden we vooral in de eerste workshops rekening mee.

U gaat niet beitelen/schaven en ook de deuvel laten we achterwege. BeQwaam workshops zijn gericht zijn om een mooi en degelijk houten meubelstuk te kunnen maken zonder uren beitelen en schaven. Dus vooral praktisch in kleine groepjes (ondanks onze ruime werkplaats;-)). Naar mate u verder in onze leergang komt gaat u natuurlijk steeds meer machines gebruiken.

U maakt een gereedschapskistje van ong 35x25x35 cm – dit mag u binnen grenzen zelf bepalen. U werkt met steigerhout, vurenhout of grenenhout. Lange stroken hebben wij voor u voorgezaagd. U gaat de stroken hout afkorten, in verstek zagen, verbinden enz. Dat maakt meubelmaken leuk!

Dit is DAG 1 van de BeQwaam leergang houtbewerking. Kijk ook eens bij de ‘houtweek“.

1 dagdeel – 4 uur – Prijs €149,-

Workshop meubelmaken voor beginners
Workshop meubelmaken voor beginners
Workshop meubelmaken voor beginners
Workshop meubelmaken voor beginners
W

Handelingen

  1. aftekenen op de relatieve manier
  2. zagen met de japanse trekzaag
  3. gebruik van div. soorten houtlijm, delen verlijmen
  4. timmeren met diverse soorten hamers + nadrevelen
  5. afwerking van het hout

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Volgt u de leergang dan adviseren wij ME02, de Meubelmaken ‘flinke stappen’ waar u als beginner in een dagworkshop echt stappen maakt en veel vaardigheden opdoet.

W

Voor Wie

Voor de beginnende houtbewerker, man e/o vrouw. U heeft geen voorkennis nodig, maar we vinden een beetje basis ‘handigheid’ wel aan te raden – vandaar dat we zeggen dat het handig is om de cursus “klussen in huis voor beginners” gedaan te hebben.

De afgelopen 16 jaar hebben 20.000 cursisten beqwaam bezocht.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

W

De prijs:

Prijs is inclusief hout en natuurlijk zoals bij al onze workshops de koffie/thee/fris.

W

Is er nog plek?

W

Reservelijst

Via de WhatsApp groep “Meubelmaken”  houden we u graag op de hoogte wanneer er plekjes vrijkomen. U kunt de groep ook weer makkelijk verlaten.
Er is ook een reservelijst voor de “Maken wat je wil” en  “Klussen” workshops.