06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Masterclass Meubelmaken

ML02 - Gebogen stoel

Als u de workshop houtverbindingen heeft gedaan, heeft u een goede basis met het meubelmaken. U heeft afgetekend, gezaagd, afgekort en gefreesd en op diverse manieren, radiaal, recht, rond enz geschuurd. Maar misschien wilt u meer via deze masterclass meubelmaken? Een stoel is beslist een taaie volgende stap door al zijn schuine  kanten en gebogen vlakken. Wij gaan u uiteraard weer een reeks aan tips geven.

U leert het hout te bewerken met elektrisch gereedschap en in groepjes van 4 mensen. Dus veel aandacht en weinig wachttijd, en lekker aan de slag! En vooral leren precies te werken. Deze masterclass meubelmaken is dan ook een aanrader voor mensen die al behoorlijk met de verschillende machines gewerkt hebben.

1 dag – 7 uur – Prijs €175,-
masterclass meubelmaken
Meubelmaken voor gevorderden
masterclass meubelmaken
Cursus Meubelmaken voor gevorderden
W

Handelingen

In deze masterclass meubelmaken leert u

  1. Naast alle standaard handelingen die u al geleerd heeft zoals aftekenen op de relatieve manier, zagen met de japanse trekzaag, afkorten met de afkorter
  2. zagen met de lintzaagmachine
  3. langskanten schuin zagen met de tafelcirkelzaag en mallen
  4. met de bandschuurmachine
  5. Domino’s frezen

Workshop Data

woensdag 4 januari 201709:30-17:30 uur
donderdag 9 maart 201709:30-17:30 uur
dinsdag 9 mei 201709:30-17:30 uur
W

Voor Wie

Voor de wat gevorderde houtbewerker, man e/o vrouw. Bijvoorbeeld doordat u de workshop ‘meubelmaken met elektisch gereedschap – de konkelbank” heeft gevolgd. Hierin krijgt u oa. te maken met diverse elementen over hout en houtbewerking.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 3 deelnemers dus geen wachttijden voor de machines.

W

De prijs:

  • Prijs is inclusief hout (grenen/vuren/zitting). Inclusief een eenvoudige lunch (bolletjes bruin of wit, kaas, hagels, jam).

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Wilt u alle ins-en-outs van de afkortzaag/lintzaag/tafelcirkelazaag leren, dan raden wij u van harte de workshop “zaagdag” aan. Wilt u uw freesvaardigheden nog wat verdiepen? De BeQwaam workshop frezen zit boordevol snufjes en tips.
En een freestafel bouwen – een workshop waar u naar huis gaat met een geweldig gereedschap.
We hebben zelfs een workshop waar u leert laseren in hout.