06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Klus gereedschappen - wat kun je ermee?

Wat zijn er toch een hoop gereedschappen voor het klussen. En u gaat  er wel met 50+ werken. U gaan aan de slag met piepkleine klusjes, waar u heel veel van de gereedschappen van BeQwaam gaat gebruiken. De nadruk ligt vooral op begrijpen wat de functie is van het gereedschap. U gaat dus proeven wat je er mee kan doen, niet zozeer hoe je het moet doen. Daar zijn evt verdiepingsworkshops voor.

“Wat kun je allemaal met deze gereedschappen, en wanneer pas je wat toe?”

Leer de functie van heel veel klussen gereedschap. We noemen er een paar op:

 • Welke boren zijn er? Wat is een metaal-, hout-, staal, en universeelboor? Waarom bestaan er boren met wax en wat is een forstnerboor, een speedboor, stappenboor en spadeboor? Boor met allemaal maar wat gaatjes. Dat kan veel opheldering geven.
 • Wat voor schroevendraaiers zijn er (6)? Waarom zijn er zoveelE merken schroefboormachines? U mag ze alle 23 in ons pand proberen
 • Zagen – met de hand (3 types), met de decoupeerzaag (3) en met de figuurzaag.
 • Schuren  – uit de hand (4) u gaat ook 4 schuurblokken maken voor rond, diep en hol werk – en werken met 3 types schuurmachines
 • U gaat een tegeltje lijmen (tegelzetten). Wat voor lijmspanen zijn er? U gaat werken met de kitspuit. Kit uit krabben, welke voegenkrabbers bestaan er  (3). Welke niveleersystemen zijn er, wat is een carborundumvijl, wat zijn strijksetjes?
 • U metselt twee stenen op elkaar. Welke troffels, spanen en voegspijkers zijn er? 
 • Veilig omgaan met elektra. Wat is een duspol, een universeelmeter, wat is spanning, stroom en weerstand? Hoe werken spanningzoekers en leidingzoekers?
 • Wat is een lintzaag, een afkortzaag, invalzaag, decoupeerzaag en tafelcirkelzaag? We laten u een paar simpele handelingen doen die beslist veilig zijn, maar wel de basis goed laten zien.
 • Hoe stuc je eenvoudig een wandje?  Wat is een raapbord, een metermes en  een bandtroffel, en wat is een spackmes.
 • En volop tijd om vragen te stellen natuurlijk. Een unieke workshop in Nederland – ontwikkeld door BeQwaam uit Baarn.
Hele dag – 6 uur – Prijs €175,-
Workshop huis onderhoud - klussen aan uw huis binnen en buiten
Workshop huis onderhoud - klussen aan uw huis binnen en buiten
W

Workshop Opbouw

 1. Introductie
 2. Boren, schroeven, zagen, schuren, tegelzetten
 3. Lunch
 4. Metselen, elektra, zagen II, stuc gereedschap

Foto's eerdere workshops

W

Voor Wie

U heeft geen basiskennis nodig want dat leert u in deze gereedschapskennis cursus. Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

W

De prijs:

 • In de prijs inbegrepen zijn het gebruik van alle machines, materialen en gereedschappen. Er wordt een eenvoudige lunch aangeboden.  U heeft dus geen extra kosten.
W

Is er nog plek?