06-185 66 407 - Minervaweg - P1 Nijhof, Baarn info@beqwaam.nl

Workshop Konkelbank maken (***)

Dit is de meest gekozen workshop bij BeQwaam. Konkelbank maken is ook onderdeel van de leergang “Meubelmaken – Eerste Stappen”. Wordt creatief en laat uw handen een fraaie konkelbank maken.

U heeft nu bij de nivo 1-3 workshops geleerd hout af te tekenen en tekening te lezen, te zagen met de Japanse trekzaag en geleerd over de werking van hout en hout op een aantal manieren te verbinden. De eerste stappen in relatief werken heeft u gedaan. Of u heeft dit al ergens anders geleerd of onder de knie.

We zien veel cursisten binnenkomen in het BeQwaam atelier en in vervoering raken van de houtgeur, het zicht op alle machines en overvloed aan gereedschappen en hout.

Zoals bij iedere BeQwaam workshop werkt u ook bij de cursus meubelmaken konkelbank met moderne houtbewerking technieken en gereedschap met als uitgangspunt dat u het thuis moet kunnen reproduceren met een relatief beperkte set gereedschap.

U krijgt van de cursusleider van BeQwaam een lange plank die uw handen gaan omvormen tot een mooie bank met mooie verbindingen. U zult misschien zeggen: “ik wist niet dat ik het in me had’! U gaat aftekenen op de relatieve manier, we leren u zagen, frezen, boren, schuren en zeker houtverbinden. Paul geeft u de 25 gouden ‘meubelmakerstips’ en u gaat snel aan de gang, gevoel krijgen voor het hout. Zeer leerzaam, praktisch – ´geen uren beitelen´ en geen vooringestelde machines.  En zeker geen reclames tussendoor :-). En… wij ruimen voor u op!

Wat maak ik op deze dag? Onder professionele begeleiding van Paul maakt u vanuit ‘de massieve plank’ een ‘konkelbank’ van uw gewenste afmetingen. Daarin zitten allerlei technieken verwerkt onder andere een fraaie verbindingstechniek. U gaat naar huis met een hoop nieuwe kennis en kunde en nog een leuk werkstuk toe!

U werkt met diverse houtbewerkingsmachines: afkortzaag/zaagtafel/figuurzaagmachine enz. In tegenstelling tot bij de “meubelmaken eerste stappen” workshops waar u leert werken met eenvoudige gereedschappen (de eerste stappen dus).

De cursus meubelmaken konkelbank is de ideale opstart in precies leren werken. U maakt de bank zoals wij ze hebben staan, uiteraard met uw eigen inbreng. Dit omdat u anders mogelijk in tijdgebrek komt. Het gaat per slot van rekening vooral om uw nieuwe opgedane kennis en kunde.

“Werken met houtbewerkings machines en houtverbindingen” is de focus bij deze cursus meubelmaken konkelbank  van BeQwaam Baarn.

1 dag – 6 uur – Prijs €175,-

Cursus Meubelmaken Konkelbank - De houtlijm van tegenwoordig is enorm sterk.
Konkelbank Meubelmaken workshop zelf meubels maken - Er zijn variaties op een thema.
Konkelbank Meubelmaken workshop zelf meubels maken - afwijking van de norm kan ook.
Workshop Meubelmaken zelf meubels maken - je leert het van de experts van klusuniversiteit BeQwaam. Als je heel handig bent dan is er de mogelijkheid om een item in te zagen.
W

Handelingen

  1. u krijgt een lange dikke plank die bewerkt gaat worden.
  2. U gaat zelf de maten bepalen
  3. aftekenen op de relatieve manier – grote en kleine objecten
  4. zagen met de japanse trekzaag
  5. afkorten met de afkorter
  6. zagen met de zaagtafel
  7. zagen met de lintzaag
  8. zagen met de figuurzaagmachine
  9. schroeven met de accuboormachine
Workshop Data

donderdag 10 januari 201909:30 - 15:30 uur
vrijdag 25 januari 201909:30 - 15:30 uur
vrijdag 15 februari 201909:30 - 15:30 uur
donderdag 07 maart 201909:30 - 15:30 uur
donderdag 11 april 201909:30 - 15:30 uur
donderdag 02 mei 201909:30 - 15:30 uur
vrijdag 12 juli 201909:30 - 15:30 uur
dinsdag 23 juli 201909:30 - 15:30 uur
donderdag 29 augustus 201909:30 - 15:30 uur
zaterdag 26 oktober 201909:30 - 15:30 uur
zaterdag 30 november 201909:30 - 15:30 uur
W

Voor Wie

Voor de beginnende houtbewerker, man e/o vrouw. Enige houtbewerkingservaring, we bedoelen handigheid, is aan te raden. Heeft u nog geen houtbewerkingservaring? Neem dan een voorproefje met de  ‘flinke stappen workshop“. Hierin krijgt u o.a. te maken met de beginselen van hout en houtbewerking.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers dus geen wachttijden voor de machines.

Onze workshops bevatten geen reclames oid, sterker nog, u leert allerlei technieken met allerlei soorten en merken gereedschap – Paul weet alle prijzen uit zijn hoofd ;-).

W

De prijs:

  • Prijs is exclusief hout (doorgaans ongeveer 35,-). U maakt het bankje net zo groot als u wilt. Inclusief een eenvoudige lunch (bolletjes bruin of wit, kaas, hagels, jam enz.).

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Volgt u de leergang meubelmaken dan is de volgende workshop “tafel maken”  waar u technieken leert om tafels met lade te maken.
Wilt u alle ins-en-outs van de afkortzaag/lintzaag/tafelcirkelzaag leren, dan raden wij u van harte de workshop “master zaagdag” aan. Wilt u uw freesvaardigheden nog wat verdiepen? De BeQwaam workshop frezen zit boordevol snufjes en tips.
En een freestafel bouwen – een workshop waar u naar huis gaat met een geweldig gereedschap.
En wilt u graveren leren in hout? Er is zelfs een workshop lasercutter waarin uma die technieken leert.

Heeft u een meubelidee, zelf aan de slag? Kijk dan bij de workshop “meubelmaken dubbeldag“.