Workshop Klein bankje maken (**)

U wilt wel eens een meubeltje maken, maar u wilt dat eigenlijk (nog) niet met ‘grote’ machines doen. U gaat meubelmaken vanaf de basis in deze workshop meubelmaken voor beginners. Wat eerst nog een plank was vormt u in uw handen om tot een fraai bankje. En u merkt het haast niet maar uw gevoel voor het hout gaat spelen. U komt op een hoger nivo.

Dit is de elementaire workshop meubelmaken van beQwaam. Het is een onderdeel van de leergang meubelmaken, maar u volgt deze workshop afzonderlijk.

Leer werken met het houtbewerkingsgereedschap, leer over schroeven, lijm en hout.

Wij zagen een aantal deeltjes (zitting en poten links rechts) voor u op maat uit een massieve plank – of meubelpaneel. Thuis zou u dat door de bouwmarkt kunnen laten doen, of u zaagt deze delen uit een timmerpaneel met de handzaag. We laten u zien hoe wij dat doen met de japanse trekzaag. U gaat ook werken met de Japanse trekzaag – hiermee gaat u de verbindingen verfraaien.

Een aantal andere delen gaat u zelf zagen op de figuurzaagmachine. U gaat de mooie verbindingen maken met de pockethole machine. Het klinkt misschien al moeilijk, maar we willen juist laten zien dat het niet zo is. De delen maakt u met een fraaie houtverbinding aan elkaar, en juist over deze verbinding horen we vaak de oohs-en-aahs.

U gaat ‘snuiven’ aan het meubelmaken, werken met de figuurzaagmachine, japanse trekzaag en accu-boormachine. Een leuk begin én u gaat met dit fraaie bankje naar huis van ongeveer 44 cm x 22 cm x 25 cm hoog.

Paul gaat  u van begin tot eind bij deze meubelmaken voor beginners professioneel begeleiden.

“Houtverbindingen” en “gevoel” krijgen voor hout en gereedschap” is de focus bij deze workshop meubelmaken voor beginners.

1 dagdeel – 3 uur – Prijs €89,-

W

Handelingen

  1. aftekenen op de relatieve manier
  2. zagen met de japanse trekzaag
  3. zagen met de figuurzaagmachine\
  4. erken met de pockethole machine
  5. schroeven met de accuboormachine

Workshop Data

vrijdag 24 november 201709:30 - 12:30 uur
woensdag 13 december 201709:30 - 12:30 uur
W

Voor Wie

Voor de beginnende ‘meubelmaker’, man e/o vrouw! U heeft geen basishandigheid nodig. Wilt u dat wel? Neem dan een voorproefje met de ‘klussen workshop‘. Hierin krijgt u oa. te maken met de beginselen van hout en houtbewerking.
Onze workshops bevatten geen reclames oid, sterker nog, u leert allerlei technieken met allerlei soorten en merken gereedschap.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

W

De prijs:

  • Prijs is inclusief hout en beslag.

Foto's eerdere workshops

W

Wat kan ik hierna doen?

Beqwaam heeft ook een