Meubelmaken Niveau 2

MV01 - Werken met de bovenfrees

De bovenfrees is wel het meest veelzijdige stuk elektrisch gereedschap bij houtbewerking. In deze workshop bovenfrees wordt uitvoerig ingegaan op de werking en bewerkingsmogelijkheden van de bovenfrees, de freesbeitels, soorten freesmethoden en technieken, de geleiderail, aanslagen, kopieerringen, en kantbewerking enz.. U leert waar u op moet letten als u nog een freesmachine gaat kopen. We hebben een Hitachi freesmachines, een bosch bovenfrees en Festool freesmachine(s)  waar u ook mee gaat werken. 

U gaat kanten frezen, sponningen op 0,2mm nauwkeurig, u maakt een strakke houtverbinding. Meer doen met de frees dus! En net zoals alle andere workshops van BeQwaam is dit beslist geen reclame workshop voor een merk/machine ;-). Geen vast ingestelde freestafels, maar u doet het zelf. Vele honderden gingen u voor – man en vrouw.

Leren werken met de bovenfrees en met de freestafel is de insteek van deze workshop.

Dit is DAG 4 van de BeQwaam leergang houtbewerking.

Halve dag – 4 uur – Prijs €99,-

W

Handelingen

Bij deze workshop bovenfrees gaan we stap voor stap door deze handelingen

  1. De werking van de verschillende types bovenfrees (stationair-boven, hand, stationair onder, tafel en heel kort: domino, dubbele deuvel, pantograaf en lamellofrees).
  2. Types freesbeitels, horizontaal, verticaal, profiel, neer- en opdraad (kantenfrezen met scherende sneden), met geleiderwiel en zonder.
  3. We vertellen over cirkels, schijven, letters en patronen, sloten, schoten, en scharnieren frezen.
  4. 20 ‘gouden Beqwaam Bovenfrees tips’
  5. U gaat aan de slag en maakt een eigenzinnige fotolijst met de freestafel en handfrees en leert over relatieve en absolute aanslaginstellingen En u maakt een perfect passend deel.
  6. U freest aan de lijst een ophangsysteem met de stationaire frees
  7. We laten de werking van de frees-pantograaf zien.

Wat neemt u mee naar huis

U freest een handig en veilig aanduwhoutje met een lekker aanduwrandje en anti-slip en u freest een schilderijlijstje met pas-fitting en sponning.

Workshop Data

donderdag 10 augustus 201717:00 - 21:00 uur
donderdag 05 oktober 201717:00 - 21:00 uur
vrijdag 03 november 201709:30 - 13:30 uur
donderdag 14 december 201717:00 - 21:00 uur

Nieuwe data

8 november 2017 09:30-13:30 uur
W

Voor Wie

Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met houtbewerking t/m al meer ervaren houtbewerkers die meer willen met hun freesmachine.

Aantal cursisten
Bij deze workshop komen minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

W

De prijs:

  • Prijs is inclusief alle materialen en reader en bolletjes/koffie/thee.

Foto's eerdere workshops

Werken met de bovenfrees

W

Meer informatie

U leert het frezen van groeven, profielen, kanten, het frezen van patronen. Deze workshop is geschikt voor iedere liefhebber op gebied van houtbewerking.

We maken een speciaal fotolijstje als oefening. Daarbij werken we met de frees uit de hand, de freestafel en de stationaire frees maar ook met een zeer handig freeshulpstuk wat u thuis eenvoudig kunt namaken. Neem gerust uw eigen frees mee om bijvoorbeeld uw machine te vergelijken met ons arsenaal aan machines.

W

Wat kan ik hierna doen?

Na de workshop bovenfrees raden wij dit aan:

Workshop houtverbindingen
Workshop meubelmaken – gebogen stoel
Workshop freestafel bouwen