Workshop Elektra in/om het huis

Elektra/elektriciteit aanleggen is een klus die iedereen kan leren als u al een beetje klushandigheid heeft. U krijgt bijvoorbeeld een basis bij onze workshop klussen in huis workshop. Bij deze workshop elektra leert u over veiligheid, huisinrichting, huisinstallaties, schakelaar types, dimmer soorten, de aanleg van elektra in/om uw huis. Voor de voorrijkosten van een elektriciën pakt u deze elektra klussen nu zelf aan.

In drie hoofdstappen gaat u de materie en de kunde aanleren. We beginnen met wat theorie, maar wel met een dosis praktijk daar doorheen. U legt in het klein een mini-huisinstallatie aan en u leert in stappen de theorie in praktijk te brengen. Daarna gaan we naar de ‘borden’ en legt u een kleine elektrische huis installatie aan. “Eigenlijk zou iedere Nederlander deze workshop elektra op school al moeten krijgen” horen we steeds. U gaat in korte tijd zoveel leren van elektra dat u waarschijnlijk deze kennis met veel plezier thuis  gaat toepassen. Want u leert de serie schakeling, de hotel schakeling, en dus werken met enkelpolige, dubbelpolige en wisselschakelaars/kruisschakelaars. U leert veilig een elekta installatie aan te leggen. Dus ook draden trekken enzovoorts.

U gaat naar huis met een reader over elektriciteit aanleg. De theorie gaat over bijvoorbeeld de wet van Ohm en de vermogenswet, hoogspanning/laagspanning, dimmers, TL, LED en halogeen verlichting.

Hele dag – 7 uur – Prijs €175,-

W

Workshop Opbouw

De opbouw van de workshop elektra

  1. Uitleg over elektra, dus stroom/spanning/vermogen en vooral veiligheid/aarding.
  2. Uitleg over gereedschappen en draadsoorten, lasdozen enz. enz. “Hoe doet de electriciën het?” Wat zijn de eisen?
  3. Aanleggen van PVC-leidingen. U sluit een wandcontactdoos (met randaarde) en een centraaldoos plus enkelpolige schakelaar aan. Dus draad trekken, alles aflassen en aansluiten. Installatie onder spanning brengen; wandcontactdoos en schakelaar doormeten en installatie aan-en uitschakelen.
  4. Een hotelschakeling bouwen. Dus ook weer een PVC leiding buigen en aanleggen en de twee schakelaars installeren , draden trekken en onder spanning brengen.
  5. U gaat een dimmer installeren in beide opstellingen.

Workshop Data

dinsdag 06 juni 201709:30 - 17:30 uur
vrijdag 4 augustus 201709:30 - 17:30 uur
woensdag 18 oktober 201709:30 - 17:30 uur</